Bekjemp urenheter og kviser med koreansk hudpleie

Bekjemp urenheter og kviser med koreansk hudpleie

Fra venstre: Salicylic Acid Daily Gentle Cleanser 169,-, BHA Blackhead Power Liquid 249,-, AHA/BHA Clarifying Treatment Toner 249,- og One Step Original Clear Pad 259,-.

Kviser og akne kommer av tette porer, som er følge av overflødig talgproduksjon, bakterier, hormoner, døde hudceller og inngrodd hår. Mange tror at akne og kviser er ofte forbundet med tenårene, men akne er en av de mest vanlige hudproblemene som kan skje absolutt alle, uansett alder eller hudtype du har. Koreansk hudpleie fokuserer ofte på kviser og urenheter, og vi skriver under hvordan du bør gå frem.

 

Det finnes to typer akne

Det er to typer akne, en type er sorte prikker og hviteprikker (ikke-inflammatorisk). Denne type akne kommer generelt uten noen form for hovenhet. Sorte prikker er åpne porer som blir tette av overflødig talg eller døde hudceller, toppen av poren er åpen og derfor svart. På samme måte som sorte prikker kommer også hvite prikker av tette porer, men disse kan være en større utfordring enn sorte prikker. Grunnen til dette er at hvite prikker er en lukket pore, for dette problemet så vil vi anbefale kviseplasteret fra COSRX, Acne Pimple Master Patch. Kviseplasteret er et lite plaster som du plasserer over hvite prikker, som har evnen til å dra ut skittet. For å unngå at nye sorte prikker og hvite prikker oppstår er det viktig med eksfoliering 1-2 ganger i uken. Ved å gjøre dette jevnlig vil du også bli kvitt de tette porene dine. Salisylsyre er en ingrediens som funker supert for å bekjempe sorte prikker og hvite prikker. For dette liker vi den skånsomme rensen Salicylic Acid Daily Gentle Cleanser fra COSRX, som eksfolierer og inneholder blant annet te tre olje som roer ned huden. Vi kan også anbefale serumet BHA Blackhead Power Liquid og toneren AHA/BHA Clarifying Treatment Toner, men det er da viktig å bruke solkrem hvis du skal ut på dagen. Har du sensitiv hud og har ikke brukt noe særlig syrer, så kan vi anbefale Two In One Poreless Power Liquid.

Cosrx two in one power liquid

Få mindre porer med Two In One Poreless Power Liquid 269,-

 

Den andre typen akne er kviser som er røde, hovne og irriterte. De ligger under huden og er vonde, ofte inneholder de også puss. Disse kvisene kommer av overflødig talg og døde celler, i tillegg har det kommet bakterier som ligger dypt inn i huden. Dette er grunnen til at kvisene er vonde! Det er viktig å passe på hvordan du behandler kvisene for det er disse som ofte kan etterlate stygge arr. Når slike kviser oppstår er det ekstra viktig å eksfoliere jevnlig og introduserer ingredienser som roer huden ned. Padsene One Step Original Clear Pad fra COSRX passer for deg med fet og akneutsatt hud, i tillegg kan du fint bruke disse padsene opptil tre ganger om dagen. Supert å bruke for eksempel etter trening! For akneutsatt hud passer også  BHA Blackhead Power Liquid og toneren AHA/BHA Clarifying Treatment Toner, husk solkrem hvis du skal ut på dagen.

 COSRX One Step Clear Pad

Hold huden din i sjakk med One Step Original Clear Pad 259,-

 

Hva bør jeg gjøre?
Det er viktig at du eksfolierer jevnlig, samtidig at du introduserer ingredienser som beroliger og pleier huden. Ingredienser som du bør bemerke deg innen koreansk hudpleie er Centella asiatica, som også går under Cica (forkortelse) og tiger grass. Centella asiatica er best på å lindre irritert og sensitiv hud. I tillegg hjelper den for å jevne ut huden og bekjemper for tidlig aldring av huden. Den har evnen til å dempe hovenhet og rødheter og helbrede sår. Vi har flere produkter som spesialiserer seg på akkurat Centella asiatica. Vi har serumet Cicapair Serum fra Dr. Jart+ som faktisk endrer farge når den treffer huden. Kremen Centella Blemish Cream fra COSRX er også en favoritt, som du bruker på områder hvor du har kviser eller urenheter. Hvis du vil ha sheet mask så inneholder sheet maskene fra Briskin Real Fit Second Skin Mask - Hydration og Real Fit Second Skin Mask - AC-CONTROL også Centella asiatica.
Cicarepair serum Dr.Jart+
Demp dine rødheter og kviser med Cicapair Serum 299,-

En annen spennende nøkkelingrediens innen koreansk hudpleie er biepropolis. Det er virkelig en nøkkelingrediens i bekjempelsen av kviser. Vi har til og med skrevet et eget blogginnlegg på biepropolis som du kan lese mer her. Biepropolis har antibakterielle egenskaper som gjør at den aktivt kan bekjempe bakterier som fører til akne i huden. En annen bonus er at huden blir sunnere, får mer fuktighet og gjør den sterk nok til å bekjempe bakteriene på egenhånd. Vi har flere herlige produkter som har biepropolis som en av deres nøkkelingredienser. Vi har nattmasken Ultimate Moisturizing Honey Overnight Mask som inneholder hele 87 % biepropolis som du påfører før du legger deg. Den trekker godt inn, også lar du det virke over natta. Super enkelt! I tillegg har vi en serumet Propolis Light Ampule som består av 80 % biepropolis.

 

Oppsummering

Husk å eksfoliere jevnlig 1-2 ganger i uken og merk deg ingrediensene Centella asiatica, te tre olje, biepropolis og salisylsyre (Salicylic=engelsk). Disse ingrediensene ville være med på å roe ned huden, i tillegg til å styrke huden. Husk alltid å introdusere et og et produkt for huden din, og vent noen dager før du introduserer et nytt produkt. Vi anbefaler også at du tar kontakt med legen din dersom du har alvorlig akne.