De 10-stegene i en koreansk hudpleierutine

Du har kanskje allerede hørt om 10-stegs hudpleierutine som er kjent fra koreansk hudpleie. Frykt ikke, det er ikke et must. Det beste hudpleierådet er, å finne hva som er best for deg og huden din. Vi skriver om de ulike stegene under.

Les også:

Koreansk hudpleie - løsningen på et hvert hudpleieproblem

5 gode grunner til å velge koreansk hudpleie

 

1. Oljerens

Fjerner sminken og solkrem effektivt

I koreansk hudpleie er dobbelrens en populær måte å få virkelig renset huden skikkelig på. Første steg i dobbelrens metoden er nettopp oljerens. Sminke og solkrem kan sitte ordentlig på huden, og oljerens er en effektiv måte å fjerne all sminke og solkrem. Samtidig som den den ikke stripper huden for naturlige oljer, og etterlater huden myk. I tillegg sørger den også for at andre oljebaserte skitt og smuss blir fjernet, slik som forurensing og overflødige oljer som huden ikke trenger.

Se vårt utvalg av oljerens.

 

Les også:

Hva er dobbelrens metoden innen koreansk hudpleie?

Har du hørt om oljerens, men usikker på hva det er? 

 

2. Vannbasert rens

Sørger for rens av huden på et dypere nivå

Vannbasert rens er andre del av metoden dobbelrens som renser huden for de siste restene som ikke oljerensen fikk tak i. I tillegg til at den fjerner vannbaserte urenheter, slik som svette og skitt.

Se vårt utvalg av vannbasert rens.

 

3. Eksfoliering

Sørger for at virkningen til de andre stegene i hudpleierutinen er optimal

Det finnes to typer eksfoliering: fysisk og kjemisk. Begge typer eksfoliering hjelper for å rense porene og fjerner døde hudceller. Du minsker dermed sjansen for tette porer, som i verste fall kan utvikle seg til kviser, akne og rynker. Resultatet er jevnere og mykere hud. Ved jevnlig eksfoliering vil også kunne bidra til at de andre stegene i hudpleierutinen vil virkelig få gjøre sin virkning. Eksfoliering anbefales å gjøre 1-2 ganger i uken, slik som fysisk eksfoliering, hvor du kjenner kornene i produktet. Det finnes også kjemiske eksfoliering i flere produkter, som inneholder milde syrer som er skånsom mot huden, og kan brukes daglig.

Fysisk eksfoliering: Skinfood Black Sugar Mask Wash Off

Se vårt utvalg på annen eksfoliering

 

4. Toner

Gir balanse til huden

Toner er med på å gjøre huden klar for de neste stegene i hudpleierutinen din, ved å fukte og gjenopprette pH-verdien. På denne måten er huden mer mottakelig. Her kan du påføre noen dråper av toneren i en bomullspad og stryke den lett over huden. Eller helle noen dråper rett i hendene og klappe toneren inn i huden til den har trukket seg inn.

Se vårt utvalg av tonere

 

5. Essens

Selve hjertet i koreansk hudpleie og tilfører masse fuktighet

Essens er en blanding mellom toner og serum, og dens hovedoppgave er å gi fuktighet, reparere og øke fornyelse av huden. Den er lett og absorberes av huden raskt. Resultatet er spenstig og sunnere hud, som gir masse glød. Et hudpleietrinn som du ikke burde være foruten. Det beste er å tilføre noen dråper av det i hånden og klappe essensen lett inn i huden, til det er absorbert.

Se vårt utvalg av essens

 

6. Serum

Tilpasset din hudens behov og behandler dine hudproblemer

Serum er ofte tilpasset til den enkelt persons behov, som skal behandle for eksempel kviser, anti-aging eller tørr hud. Serum inneholder derfor aktive ingredienser som tar tak i hudproblemer.

Se vårt utvalg av serum

 

7. Sheet mask/Maske

Umiddelbar boost til huden etter dine behov

Sheet mask stammer fra koreansk hudpleie som kan oversettes til dukmaske er en ferdigformet maske som er dyppet i essens som du lar virke fra 10-20 min. Dette gir mulighet for huden å absorbere næringen og fuktighet, i tillegg gir det en spafølelse hjemme eller hvor enn du vil. Essensen som etterlates i huden, trenger du ikke å vaske av. Dette er bare næring som huden din har bare godt av skal tørke inn i huden. Vi har også masker som kommer i form av tuber og krukker, disse skal ofte virke 15-30 min før de vaskes av. Det finnes også nattmasker som skal virke hele natta. Disse absorberes godt inn i huden og etterlater ingen rester på puten. Resultatet er som regel at du våkner opp med super myk hud.

Se vårt utvalg av sheet mask

Se vårt utvalg av masker

 

Les også:

Hva er sheet mask?

Hvor ofte kan jeg bruke sheet maske?

Hva er en nattmaske?

 

8. Øyekrem

Gir ekstra oppmerksomhet til huden rundt øyet

Huden rundt øynene dine er delikat og tynnest. Det er derfor viktig å gi ekstra oppmerksomhet til dette området for å unngå mørke ringer, hovne øyne og fine linjer. Øyekrem er fullpakket med ingredienser som skal være ekstra milde og passelig for øyeområdet. Det er derfor viktig å ikke gni i dette området, bruk derfor lillefingeren eller ringefingeren til å klappe forsiktig øyekremen inn.

Se vårt utvalg av øyekrem

 

9. Fuktighetskrem

Sørger for at næring og fuktighet blir i huden

Låser næringen og fuktighet inn i huden fra tidligere steg og tilfører det lille ekstra av glød i huden. På denne måten får ingrediensene virkelig jobbet seg inn i huden og ha en virkning. Fuktighetskremer kommer mange forskjellige former, og det er viktig at finner en som er tilpasset din hud. Resultatet er plump og mykere hud.

Se vårt utvalg av fuktighetskrem

 

Les også:

Finn den beste fuktighetskremen for deg

 

10. Solkrem

Beskytter huden

Det siste steget er solkrem, som er utrolig viktig i en koreansk hudpleierutine. Solkrem er selvfølgelig viktig å bruke på dagen, og er et must blant Sør-koreanske kvinner. Solbeskyttelse sørger for at huden holder seg ung, ved å unngå rynker, fine linjer, pigmentering og tørr hud som oftest kommer fra sola. Ved å bruke solkrem sørger du for at huden din er alltid beskyttet og er det ultimate anti-aging våpenet du har. I tillegg etterlater ikke solkremen hvite skjolder, passer supert å ha under sminken og trekker raskt inn i huden. Vi har også laget en egen guide på våre solkrem. Les mer her.

Se våre solkrem

 

Les også:

Det beste anti-aging våpenet du har er solkrem

Hvilken koreansk solkrem passer for din hud?