Sensitiv hud – Hva hjelper mot min eksem?

Vår daglig leder Joanna deler sin historie om huden sin. De siste 6 månedene har vært et slitt med veldig sensitiv hud, i tillegg til et eksemutbrudd. Les mer om hennes historie. 

Jeg fikk et utbrudd av eksem sent forrige sommer som jeg fortsatt sliter med, men som jeg nå har fått kontroll på med koreansk hudpleie. Anbefaler at alle med lignende problemer også tar kontakt med lege.

 

Jeg har dermed måtte bli kjent med huden min på nytt, og funnet produkter som passer for min hud. Heldigvis har koreansk hudpleie en stor variasjon av produkter som er spesialtilpasset for sensitiv hud. Sensitiv hud og eksem kjennetegnes som hud som lett blir rød og er avhengig av å få tilført ekstra fuktighet jevnlig. Dette er både slitsomt og plagsomt, og det har derfor vært nødvendig for meg å ha gode hudpleieprodukter som ikke irriterer, men som gir masse fuktighet som holder.

 

Finn en oljerens som passer huden din

Min favoritt oljerens er for tiden Banila Co, Clean It Zero Original Cleansing Balm sin, som tørker ikke huden ut og fjerner sminke og overflødige oljer i huden. Oljerensen er veldig populær innen den koreanske hudpleie verden! Oljerensen har en sorbet-lignende tekstur som smelter inn i huden når du masserer den inn i ansiktet. Den etterlater huden myk og god etter vask. Du trenger kun en liten «scoop», og den berømte krukken er drøy i bruk. Visste du at det selges en Banila Co oljerens hvert 3.sekund verden over?

 

Ansiktsolje to the rescue!

Ansiktsoljen fra Pyunkang Yul har vært en nødvendighet i denne perioden, spesielt da eksem-utbruddet var på sitt verste. Jeg dryppet noen dråper av ansiktsolje i hånden og klappet det over ansiktet, spesielt på områder med eksem. Noen dager blandet jeg noen dråper av det sammen med fuktighetskremen, bare for å få enda mer næring og fuktighet. Ansiktsoljen fra Pyunkang Yul er helt genial, og gir også en naturlig glød til huden. Den trekker raskt inn og etterlater ikke huden oljete i det hele tatt. Det følger med en pipette i flasken, som gjør det enkelt å dryppe den der du skulle trenge det. Anbefales på det sterkeste!

 

Toner som gir maksimalt med fuktighet.

Toneren Hydrium Watery Toner fra COSRX har også vært et tilskudd i hudpleierutinen min. Den er en multifunksjonell hudpleieprodukt. Jeg har brukt den for å få en ordentlig fuktighetsboost til huden! Det kan enkelt gjøres ved å klappe inn flere lag med toneren før du fortsetter videre med hudpleierutinen. Huden din vil elske det! Jeg har også brukt den for å lage en hjemmelagd «sheet mask». Dette gjør du enkelt ved å dynke noen bomullspad med toneren, og plasser på forskjellige steder i ansiktet. Koreansk hudpleie på sitt beste!