Koreansk hudpleie » K-Beauty blogg » Tannbleking: Hvordan oppnå et strålende hvitt smil
Tannbleking SkinUp Tannbleking Hvordan oppnå et strålende hvitt smil

Tannbleking: Hvordan oppnå et strålende hvitt smil

Tannbleking er en prosess som hjelper med å fjerne misfarging og gi tennene en lysere og mer attraktiv farge.

I dette innlegget skal vi utforske tannbleking nærmere, inkludert hvordan det fungerer og ulike metoder.

Hvordan fungerer tannbleking?

Tannbleking SkinUp Tannbleking Hvordan oppnå et strålende hvitt smil SkinUp Tannbleking Hvordan oppnå et strålende hvitt smil
Bilde av Candid på Unsplash

Tannbleking kan utføres på flere forskjellige måter, men det vanligste er å bruke blekemiddel for å endre tannfargen. Blekemiddelet som brukes i tannbleking er vanligvis hydrogenperoksid eller karbamidperoksid.

Disse stoffene trenger gjennom emaljen og bryter ned fargede partikler i tannens indre struktur, slik at tennene ser lysere ut.

Metoder for tannbleking

 1. Hjemmebleking: Dette er en populær metode der blekemiddel påføres tennene ved hjelp av skinner eller tannblekingspenner. Pasienten utfører behandlingen hjemme i henhold til tannlegens instruksjoner. Hjemmebleking tar vanligvis lengre tid enn profesjonell tannbleking, men det er en mer kostnadseffektiv metode.
 2. Profesjonell tannbleking: Denne metoden utføres av en tannlege eller tannpleier på en klinikk. Tannlegen bruker et sterkt blekemiddel kombinert med spesielle lys eller lasere for å aktivere blekeprosessen. Profesjonell tannbleking kan gi raskere og mer dramatiske resultater, og er egnet for de som ønsker øyeblikkelige resultater eller har mer alvorlige misfarginger.

Anbefalte tannbleking-hjemme produkter

Hvordan opprettholde resultatene

Etter tannbleking er det viktig å opprettholde resultatene for å forlenge effekten. Dette kan oppnås ved å følge gode munnhygienevanger og unngå matvarer og drikke som kan forårsake flekker på tennene. Her er noen tips for å opprettholde resultatene etter tannbleking:

 1. Børst og bruk tanntråd regelmessig: Fortsett å opprettholde en god munnhygienerutine ved å pusse tennene grundig to ganger om dagen og bruke tanntråd daglig. Dette vil bidra til å fjerne plakk og matrester som kan forårsake misfarging av tennene.

 2. Unngå matvarer og drikke som misfarger tennene: Visse matvarer og drikkevarer som kaffe, te, rødvin, brus og bær kan flekke tennene over tid. Prøv å begrense inntaket av slike produkter, eller konsumer dem med måte og skyll munnen grundig etterpå.

 3. Bruk sugerør: Når du drikker brus, juice eller andre sure drikker, kan det være lurt å bruke sugerør. Dette reduserer kontakten mellom væsken og tennene og reduserer risikoen for misfarging.

 4. Unngå røyking og tobakksprodukter: Røyking og bruk av tobakksprodukter er ikke bare skadelig for helsen generelt, men de kan også forårsake gule flekker på tennene. Å slutte å røyke eller unngå tobakksprodukter vil bidra til å opprettholde et hvitere smil.

 5. Gå jevnlig til tannlegen: Regelmessige tannlegebesøk er viktig for å opprettholde et sunt smil. Tannlegen kan utføre profesjonell rengjøring og overvåke tannhelsen din. De kan også gi råd om videre vedlikehold av tannblekingseffekten.

Risikoer og bivirkninger

Selv om tannbleking generelt er en trygg prosedyre, kan det oppstå noen bivirkninger og risikoer. Noen av de vanligste bivirkningene inkluderer midlertidig tannfølsomhet, irritasjon i tannkjøttet og økt sensitivitet for varme og kalde drikker eller matvarer. Disse bivirkningene er vanligvis forbigående og forsvinner etter kort tid.

Det er viktig å merke seg at tannbleking ikke er egnet for alle. Personer med tannråte, tannkjøttsykdom, tynne emaljer eller allerede følsomme tenner bør konsultere en tannlege før de utfører tannbleking.

Gravide kvinner og personer under 18 år anbefales heller ikke å gjennomgå tannbleking.

Hjemmebleking SkinUp Tannbleking Hvordan oppnå et strålende hvitt smil SkinUp Tannbleking Hvordan oppnå et strålende hvitt smil
Bilde av Diana Polekhina på Unsplash

Tannbleking: Viktig å huske

Tannbleking kan være en effektiv måte å oppnå et strålende smil på, men det er viktig å forstå at resultatene kan variere avhengig av individuelle forhold som tannfarge og tilstand. Det er også viktig å konsultere en tannlege før du utfører tannbleking for å sikre at det er egnet for deg og at du tar hensyn til eventuelle spesifikke behov eller risikoer.

Tannbleking kan være en flott måte å gjenopplive tannfargen og gi deg et mer selvsikkert smil. Ved å bruke riktige metoder og ta vare på tennene dine etter prosedyren, kan du opprettholde resultatene og nyte et strålende smil i lang tid. Husk alltid å konsultere en tannlege for veiledning og profesjonell oppfølging.

Selv om tannbleking er en populær kosmetisk prosedyre, er det viktig å være oppmerksom på potensielle risikoer og begrensninger. Her er noen ytterligere punkter å vurdere:

 1. Midlertidige resultater: Tannbleking kan gi midlertidige resultater, og tannfargen kan gradvis endre seg over tid. Dette skyldes at tennene fortsatt er utsatt for påvirkningen fra mat, drikke og andre faktorer som kan forårsake misfarging. Periodisk vedlikehold eller touch-ups kan være nødvendig for å opprettholde det ønskede utseendet.

 2. Potensiell tannfølsomhet: Noen mennesker opplever midlertidig tannfølsomhet under eller etter tannbleking. Dette kan inkludere ømhet i tannkjøttet og økt følsomhet for varme, kalde eller sure matvarer og drikkevarer. Tannlegen kan gi anbefalinger for å lindre ubehaget, for eksempel spesielle tannkremer for sensitivitet.

 3. Resultater varierer: Resultatene av tannbleking kan variere avhengig av flere faktorer, inkludert den opprinnelige tannfargen, tilstanden til tennene og individuelle forskjeller. Noen mennesker oppnår betydelig lysere tenner, mens andre kan oppleve mer moderate resultater. Det er viktig å ha realistiske forventninger og diskutere mulighetene med en tannlege.

 4. Begrensninger for visse flekker: Tannbleking kan være mindre effektivt for visse typer misfarging. For eksempel kan tetracyklinflekker forårsaket av bruk av visse antibiotika under tannutvikling være vanskeligere å bleke. I slike tilfeller kan alternative behandlingsmetoder som tannkroner eller tannfasetter være mer hensiktsmessige.

 5. Ikke egnet for alle: Tannbleking er ikke egnet for alle. Personer med tannråte, tannkjøttsykdom, tynne emaljer, allergier mot blekemidler eller allerede følsomme tenner kan være dårlige kandidater for tannbleking. En grundig vurdering av tannhelsen og konsultasjon med en tannlege er avgjørende før man bestemmer seg for tannbleking.

Tannbleking kan være en effektiv metode for å oppnå hvitere tenner og et strålende smil. Ved å forstå prosedyren, mulige risikoer og begrensninger, samt opprettholde god munnhygiene og sunne vaner, kan du nyte de positive resultatene av tannbleking i lang tid. Husk å alltid konsultere en tannlege for profesjonell veiledning og oppfølging for å sikre best mulig resultat.

FAQ (vanlige spørsmål og svar) om tannbleking

Tannbleking er en kosmetisk prosedyre som lyser opp og gir hvitere tennene ved å redusere misfarging og flekker. Det er flere metoder for tannbleking, inkludert profesjonelle behandlinger hos tannlegen og hjemmebleking, også kalt tannbleking-hjemme..

De fleste tannblekingsprosedyrer bruker en form for peroxide for å penetrere tannens emalje og bryte ned flekker. Dette kan lyse tannens farge flere nyanser og gi et hvitere og lysere smil.

Når det utføres korrekt, er tannbleking generelt trygt. Imidlertid kan noen mennesker oppleve økt tannfølsomhet eller irritasjon i tannkjøttet etter behandling. Det er viktig å følge instruksjonene nøye for hjemmeblekingsprodukter og å diskutere eventuelle bekymringer med tannlegen din.

De fleste voksne kan dra nytte av tannbleking. Imidlertid kan det være mindre effektivt for personer med bestemte typer misfarging (som gråaktige flekker) eller de som har restaureringer som fyllinger, kroner eller broer.

Resultatene av tannbleking kan variere betydelig, avhengig av en rekke faktorer, inkludert personens alder, kosthold, røykevaner og munnhygiene. Generelt kan resultatene vare fra noen måneder til flere år.

Hvis du har følsomme tenner, tannkjøttproblemer eller andre munnhelseproblemer, bør du konsultere tannlegen din før du prøver tannbleking.

Nei, tannblekingsprosedyrer vil ikke påvirke fargen på fyllinger, kroner eller porselensfasader. Hvis du vurderer tannbleking, bør du diskutere dette med tannlegen din, spesielt hvis du har synlige restaureringer.

Noen mennesker kan oppleve økt tannfølsomhet eller midlertidig irritasjon i tannkjøttet etter tannbleking. Disse bivirkningene er vanligvis midlertidige og forsvinner etter at behandlingen er avsluttet.

Ja, det er mange produkter tilgjengelig for hjemmebleking av tennene, inkludert strips, geler og tannblekingssett med LED-lys. Det er viktig å følge produktinstruksjonene nøye for å sikre at du bruker dem trygt og effektivt. Du bør også konsultere tannlegen din før du starter en hjemmeblekingsprosedyre.

Hyppigheten av tannbleking avhenger av typen behandling og individets tannhelse. For profesjonelle behandlinger, anbefaler tannleger vanligvis ikke mer enn en gang per år. For over-the-counter-produkter, bør du følge instruksjonene på produktet og konsultere tannlegen din.

For å opprettholde resultatene av tannbleking, er det viktig å opprettholde god oral hygiene ved å pusse tennene to ganger om dagen, bruke tanntråd daglig og ha regelmessige tannlegebesøk. Det kan også være lurt å unngå mat og drikke som kan flekke tennene, som kaffe, te, rødvin og tobakk.

Tannbleking er ikke anbefalt for barn under 16 år, gravide eller ammende kvinner, personer med allergi mot peroxide, eller de som har usikrede tannhelseproblemer som tannråte eller tannkjøttbetennelse. Hvis du er usikker, bør du alltid konsultere tannlegen din før du prøver en ny tannblekingsbehandling.

Gratis frakt

Alle ordre på mer enn kr. 750,- kvalifiserer til gratis frakt.

Lynrask levering med sporing

Normal leveringstid er 1-4 arbeidsdager.

K-Beauty kvalitetsprodukter

Norsk nettbutikk med utvalgte produkter innen koreansk hudpleie.

Sikker og trygg handel

VIPPS / MasterCard / Visa / Walley

Skin Goals Kundeklubb

Bli medlem i dag og få 1000 BONUS Goals og 50 NOK i rabattkupong

Tjen bonuspoeng på alt du handler i tillegg til å motta personlige rabatter