Koreansk Hudpleie / K-Beauty

10 stegs daglig hudpleierutine

Enten man er helt fersk når det kommer til hudpleie eller man kanskje ønsker å endre rutinen man allerede har, så er koreansk hudpleie verdt å utforske.

For de som har hørt om koreansk hudpleie, så kan det kanskje virke både skremmende og forvirrende med det store utvalget av produkter. Ønsker man å begynne med koreansk hudpleie så lurer man kanskje på hvor en skal starte? Hva slags produkter som man må ha og hvilke kan man eventuelt velge bort? Og hva betyr egentlig 10 stegs rutinen?

Innholdsfortegnelse

Guide til 10 stegs hudpleierutine

Her har vi laget en oversiktlig beskrivelse av selve rutinen, produktene og hva de forskjellige produktene gjør. Og ikke minst hvorfor koreansk hudpleie nærer og tar vare på huden og gir så gode resultater.

Ved bruk av denne oversikten så skal en kunne forstå hva hvert trinn gjør for huden. Da er det opp til hver enkelt å finne produkter og serier som passer til den hudtypen en har.

10-stegs hudpleiesett

For å gjøre det enkelt for deg, så har vi samlet alle anbefalte produkter (som passer til alle hudtyper) i hvert av stegene i denne 10-stegs hudpleierutineguiden i et hudpleiesett.

STEG1

Oljebasert rens

Noe av det viktigste ved koreansk hudpleie er dobbelrens av huden. I koreansk hudpleie så går man forsiktig til verks, men samtidig svært grundig. Rens skal fjerne alt fra huden og porene i huden. Det samles sminke, smuss, talg, forurensede partikler og andre mikropartikler på og i huden gjennom dagen og natten. Dette må fjernes for å holde huden sunn og ren.

Hvis man bruker sterke midler for å rengjøre huden, så risikerer man å samtidig fjerne naturlige oljer og stoffer som er i huden, og som huden trenger for å holde seg sunn. Disse naturlige oljene og stoffene er en del av hudens naturlige immunforsvar. I koreansk hudpleie så betyr rens og rengjøring at man samtidig tar vare på hudens naturlige barriere.

Rens skal rengjøre, men samtidig beholde hudens fuktighet, næring og balanse. Ved å rense huden på denne måten, bevares huden og man unngår irritasjoner og overfølsomhet.

Oljebaserte renser bryter ned sminke, solkrem, smuss og blant annet talg som ligger på hudoverflaten og nede i porene. Den oljebaserte rensen bryter dette ned fordi disse partiklene også er oljebaserte. Dette gjør at smuss og sminke fjernes grundig uten at hudens naturlige oljer blir borte.

Sminkefjernere kan være harde for huden og samtidig fjerne naturlige oljer. Samtidig som oljebaserte renser fjerner og rengjør huden og hudens porer, så tilføres fuktighet og huden myk gjøres. Dette første steget løser opp alle urenheten uten å forstyrre hudens naturlige kvaliteter.

Clean It Zero Original Cleansing Balm fra Banila Co i større størrelse, 180 ml! Oljerensen er en anerkjent oljerens innenfor koreansk hudpleie.
STEG2

Vannbasert rens

Det andre steget i koreansk dobbelrens, er bruken av vannbasert rens. Nå rengjøres huden i dybden og alt fjernes fra porene og hudoverflaten. Alt som den oljebaserte rensen ikke klarte å fjerne i tillegg til rester fra oljerensen, fjernes i dette steget.

Kombinasjonen av disse to rensene etterlater huden skinnende ren og myk og klar for de neste stegene. En kjenner effekten med en gang en er ferdig med steg to, og man ser bedring av hudkvaliteten etter svært kort tid.

Nøkkelproduktene i steg 2 i koreansk hudpleie, er bruk av vannbaserte renseprodukter med lav PH verdi. Dette er viktig for å bevare hudens fuktighet og opprettholde dens naturlige barriere. Vannbaserte renser med for høy PH verdi virker uttørkende på huden.

Good Morning Gel Cleanser fra COSRX er en vannbasert rens som er mild mot huden din. Rensen beroliger huden samtidig som den fjerner skitt og smuss. Den er også forebyggende mot kviseutbrudd. Denne vannbaserte rensen passer til alle hudtyper.
STEG3

Toner

Toner som brukes i vestlige hudpleierutiner er veldig annerledes enn de i koreansk hudpleie. Koreansk hudpleie baserer seg på milde ingredienser som virker med hudens naturlige egenskaper.

Her er toner faktisk det første steget for å tilføre fuktighet. I koreansk hudpleie skal toner tilføre balanse i hudens PH verdi og fuktighet. Denne kombinasjonen sørger ikke bare for at huden tilføres fuktighet, men balansen sørger for å hindre skadelige bakterier i å innta hudens porer.

Dette tredje steget i koreansk hudpleierutine har også en siste svært viktig oppgave. Toner er ment til å forberede huden for de neste stegene og produktene. Toner sin oppgave er å åpne opp porene i huden slik at de produktene som kommer etter, absorberes dypere og bedre.

AHA BHA Vitamin C Daily Toner er en av de ferskeste tonerene fra COSRX. Nøkkelingrediensene AHA, BHA og Vitamin C er med på å forbedre hudens tekstur og etterlater huden glødende og jevn.
STEG4

Essens

I koreansk 10 stegs hudpleierutine, er essenser en veldig viktig del. Mange er forvirret og forstår kanskje egentlig ikke hva essenser er. Hovedoppgaven til essenser er å «oversvømme» huden med fuktighet. For å forstå poenget med dette, så kan en se for seg en vanlig svamp.

En tørr svamp absorberer dårlig. Hvis man for eksempel søler væske på kjøkkenbenken og forsøker å tørke dette opp med en tørr svamp, så ender man å bare flytte på væsken. Hvis en derimot fukter svampen under springen, så suges væsken opp mye mer effektivt.

Det samme gjelder hvis en bruker en svamp til å fordele foundation ut i ansiktet. Man må alltid fukte den for å få et fint og jevnt resultat. En fuktig svamp absorberer, mens en tørr svamp ikke gjør det.

Huden din fungerer på samme måte som en svamp. Når huden får tilført en overflod av fuktighet, så absorberes de nærende produktene i din koreanske hudpleierutine mye bedre. En ser for eksempel at når huden er tørr, så oppstår det raskere hudirritasjoner og en ser aldringstegnene bedre.

Advanced Snail 96 Mucin Power Essence fra COSRX er en høykonsentrert essens som inneholder 96% sneglesekret. Sneglesekret er en effektiv ingrediens som bidrar til å berolige irritert hud, gi fuktighet og jevne ut huden.
STEG5

Serum og ampuller

Serum har ofte høyere konsentrasjoner av ingredienser som skal jobbe med spesielle områder som mørke flekker, rynker og lignende. Serum er som regel litt tykkere enn essenser og har gjerne en geleaktig substans.

Ampuller er ofte enda mer konsentrert enn serum. Man kan nesten si at ampuller er som en booster shot. Her får man en svært høy konsentrasjon av de aktive stoffene, og man bruker disse gjerne i en begrenset periode.

Det kan være en uke hvor en bruker ampuller før en skal noe spesielt som for eksempel en stor begivenhet. Ampuller brukes for å oppnå raskt gode resultater. En kan også bruke slike produkter i etterkant av en hudkrise.

COSRX Propolis Light Ampoule serumet inneholder hele 83,25% biepropolis (Bee Propolis) som er et aktiv virkestoff som er reparerende, gir næring og boost til huden.
STEG6

Øyekrem

Øyekremer er litt annerledes enn fuktighetskremer. Det er fordi de også inneholder såkalte aktive ingredienser som skal jobbe med spesifikke problemer i det gitte området. Dette i tillegg til at de tilfører fuktighet og forsegler fuktigheten i området rundt øyet.

Om en velger å tilføre øyekremen etter fuktighetskremen i ansiktet, så er ikke det et problem. Man gjør det som fungerer best for en selv og ens egen rutine.

Det anbefales å påføre øyekremen først, da det ikke gjør noe om fuktighetskremen til ansiktet også dekker noe av partiet rundt øyet. På denne måten kommer øyekremen med sine aktive ingredienser først ned i porene.

PURITO Centella Green Level Eye Cream er en ekstra mild øyekrem som gir næring, pleie og fukt til den sarte huden rundt øynene. Øyekremen inneholder hele 49% Centella Asiatica.
STEG7

Fuktighetskrem og olje

Steg 7 er det viktigste steget når det kommer til det å tilføre huden fuktighet. Nå skal vi gi huden alt vannet den trenger for å holde seg godt hydrert. En ting med huden vår er at den faktisk er veldig porøs. Tilbringer man for eksempel tid i et miljø som har tørr luftfuktighet, eller hudens barriere ikke er beskyttet, så fordamper all fuktigheten man har tilført huden.

Fuktigheten fordamper og forsvinner og etterlater huden tørr. Fuktighetsprodukter hjelper med å unngå dette. Fuktighetsgivende kremer og oljer gjør faktisk mer enn bare å tilføre fuktighet. De inneholder også ingredienser som lager en hinne som forsegler fuktigheten. Dette er en hinne av olje som forhindrer at vann fordamper av huden. Det er også derfor det er viktig at disse produktene kommer etter essenser og serum.

Dernest kan man undre seg på hva som skiller en fuktighetskrem og en ansiktsolje? Kremer absorberes og trenger bedre ned i huden fordi de er delvis vannbaserte. De leverer ingredienser til porene på en mer effektiv måte enn oljer.

Ansiktsoljer har en annen egenskap som er uvurderlig og det er at de forsegler fuktigheten inn i huden bedre. De skaper en barriere som holder på hudens fuktighet og hindrer bedre at fuktighet fordamper, enn kremer.

COSRX Advanced Snail 92 All In One Cream inneholder 92% filtrert sneglesekresjon som helbreder og roer ned huden. Huden din får både fukt og glød uten å at kremen etterlater en fet hinne. Om du har dehydrert hud som mangler fukt i form av vann, så er Advanced Snail 92 All In One Cream fuktighetskremen midt i blinken for deg.
STEG8

Eksfoliering / Skrubb

Det finnes to ulike typer eksfoliatorer og skrubber, fysiske og kjemiske. Når det kommer til fysiske skrubber eller eksfoliering, så finnes det som sukkerskrubb, skrubb som gele, peeling gele med mere. Det som kjennetegner denne typen, er at man oppnår umiddelbare resultater. Huden etterlates myk som en baby hvis det gjøres riktig.

Denne typen skrubb fungerer kun på det øverste hudlageret. En anbefaler de med sensitiv og irritert hud å unngå slike typer skrubber. Skulle man ha sensitiv hud så kan man fremdeles bruke det en gang iblant. Det kan være at man for eksempel har en periode med mye urenheter, kviser og akne, Da kan det være greit å ta en runde med en fysisk eksfoliator.

Kjemisk eksfoliering består hovedsakelig av syrer. Det som brukes i hudpleierutiner er syrer av 3 typer, AHAs, BHAs og PHAs. Selve ordet syre kan virke skremmende, men det er heldigvis ikke det. Det denne typen kjemisk skrubb gjør, er å fjerne døde hudceller og samtidig øke dannelsen av nye hudceller. Kjemiske skrubber virker både slike den fysiske i hudoverflaten, men også dypere ned i huden.

Man kan som regel bruke de 3 ulike syrene sammen eller blandet. De fungerer litt forskjellig og har litt ulike virkeområder. En kan finne et produkt som har den syren som retter seg mot det som passer best til ens egen hud.

COSRX Moisture Up Pad består av 70 Eksfolierende pads som på forhånd har blitt dyppet i blant annet hyaluronsyre, biepropolis (Bee Propolis) og naturlig BHA som gir huden fuktighet som varer over lengre tid.
STEG9

Sheet maske / Sovemaske

Disse maskene har 2 hovedoppgaver. De skal tilføre en overflod av fuktighet samt andre nærings givende ingredienser, og opptre som en barriere for å unngå at ingrediensene fordamper og forsvinner. Ofte er slike sheet masker full av essenser, som lokkes inn og lar essensene trekke ned i hudens porer.

Sovemasker jobber mens man sover. De kan brukes om kvelden istedenfor fuktighetskrem, eller i tillegg for å virkelig oversømme huden med fuktighet gjennom nattens timer. Avhengig av typen sovemaske, så kan de brukes et par ganger i uken til daglig.

Fuktighetsgivende sovemasker kan med fordel brukes hver natt. Sove masker med rensende ingredienser bør ikke brukes oftere enn et par ganger i uken. Dette fordi rensende sovemasker kan virke uttørrende på huden.

Sheet masken Real Fit Second Skin Mask – Anti-wrinkle & Firmness er en sheet maske for deg som ønsker ekstra spenst til huden. Tilfør fuktighet og plump til huden din med denne koreanske sheet masken fra Briskin.
STEG10

Solfaktor / SPF

SPF, solkrem eller solfaktor, kan ikke brukes for ofte. Det er omtrent det viktigste våpenet en har for å bevare huden sunn og ungdommelig. Uansett årstid og om det er sol eller overskyet så bør man bruke solfaktor. En har 3 ulike typer solfaktor. Mineral baserte solfaktorer, kjemiske og hybride solfaktorer.

Solfaktorer basert på mineraler er også kalt fysiske solfaktorer, og de har kun to bestanddeler. Zink dioxide og titanium dioxide. Når det kommer til kjemiske solfaktorer, så kommer de med omtrent 30 ulike ingredienser.

Mineralske solfaktorer fungerer ved at de reflekterer vekk skadelige UV stråler. De kjemiske konverterer UV strålene til varme slik at de unngår å gjøre skade. Begge typene er like effektfulle og kan brukes om hverandre.

En hovedinspirasjon til informasjonen som er presentert her om 10 stegs hudpleierutine er Peach & Lilly.

COSRX Aloe Soothing Solkrem beskytter mot UVA- og UVB-stråling og har SPF50+. Solkremen er enkel å smøre i ansiktet, trekker raskt inn og føles lett på huden. Denne inneholder rikelig med aloe vera og etterlater ingen hvite skjolder, samtidig som den gir fuktighet og etterlater huden din myk.
Gratis frakt

Alle ordre på mer enn kr. 750,- kvalifiserer til gratis frakt.

Lynrask levering med sporing

Normal leveringstid er 1-4 arbeidsdager.

K-Beauty kvalitetsprodukter

Norsk nettbutikk med utvalgte produkter innen koreansk hudpleie.

Sikker og trygg handel

VIPPS / MasterCard / Visa / Walley