Vis filtre

Hva er retinol?

Retinol er et derivat av vitamin A og er en kraftig antioksidant. Det har vist seg å ha mange fordeler når det gjelder hudpleie, som å redusere rynker og fine linjer, bekjempe uren hud og kviser og forbedre hudens tekstur og tone.

Som en antioksidant beskytter retinol huden mot skader fra frie radikaler, som er ustabile molekyler som kan skade huden og akselerere aldringsprosessen.

Retinol er et fettløselig vitamin, noe som betyr at det kan lagres i kroppen og frigjøres over tid.

Det finnes i en rekke produkter, inkludert retinol-kremer, lotions, serumer, og til og med orale kosttilskudd.

Vi kan varmt anbefale SOME BY MI Retinol Intense Trial Kit, som inneholder både retinol serum og øyekrem.

Fordeler

Anti-aldrende egenskaper: Retinol er mest kjent for sine anti-aldrende egenskaper. Det fungerer ved å stimulere produksjonen av nye hudceller og redusere produksjonen av melanin, pigmentet som gir huden farge. Dette resulterer i mindre synlige rynker, finere linjer og en generell forbedring i hudens tekstur og tone.
Akne-kontroll: Retinol kan også bidra til å kontrollere akne ved å regulere oljeproduksjonen og fremme cellefornyelsen. Dette forhindrer tilstopping av porene, en av hovedårsakene til akne-utbrudd.
Pigmentering og ujevn hudtone: Retinol kan hjelpe med å redusere mørke flekker og ujevn hudtone ved å akselerere cellefornyelsen og redusere produksjonen av melanin.
Øker kollagenproduksjonen: Ved å stimulere kollagenproduksjonen hjelper retinol til med å forbedre hudens elastisitet og styrke, noe som resulterer i en fyldigere, glattere hud.
Hjelper med hudens hydrering: Selv om retinol kan virke tørt ved første bruk, bidrar det faktisk til å forbedre hudens hydrering over tid ved å forbedre hudens evne til å holde på fuktighet.

Hvordan bruke retinol i hudpleie?

Retinol kan være kraftig, og det er viktig å bruke det riktig for å unngå irritasjon. Begynn med en lav konsentrasjon og bruk den annenhver dag for å la huden din tilpasse seg.

Bruk alltid solkrem på dagtid, da retinol kan gjøre huden mer følsom for solskader. Hvis huden din blir for irritert, prøv å bruke produktet mindre ofte eller velg et produkt med en lavere konsentrasjon av retinol.