Koreansk hudpleie | Norsk nettbutikk

GRATIS FRAKT OVER 750,-
4 tips for a unnga fet og oljete hud

Oljete hud? Tips for å unngå oljete og fet hud

Er du lei av pudre nesen hver halvtime og matte pudder? Da er det på tide å gjøre noe med saken. Vi gir deg 4 enkle tips som vil gjøre huden din mindre fet og oljete.

Det er mange som sliter med fet hud eller kombinasjonshud, og det viktigste kjennetegnet for denne hudtypen er at du blir lett oljete i løpet av dagen. Vi gir deg 4 tips som vil holde huden i sjakk gjennom dagen.

Mange med fet og oljete hud unngår oljerens fordi man tror at huden vil bli enda mer oljete. Ved å bruke en oljerens fjerner du overflødige oljer uten å etterlate huden tørr og stram.

Oljerensen fra Banila Co, Clean it Zero Original Cleansing Balm har akkurat fått en ny formulering. Du trenger kun en liten skje av denne, også masserer du den lett inn i huden og oljen løser seg forsiktig opp ved hjelp av varmen til huden. Gir en utrolig deilig lukt!

Hvis du har noe mer sensitiv hud, så kan vi anbefale Low pH First Cleansing Milk Gel som er spesielt for de som også er tørr i huden. En av de nyeste produktene fra COSRX.

Fet hud og oljete hud

Når du har fet hud og oljete hud så er det super viktig å eksfoliere jevnlig. Ved å eksfoliere regelmessig unngår du at døde hudceller hoper seg opp og tetter igjen porene og gjør huden din tørr.

Årsaken til at du blir lett oljete i løpet av dagen kan også være at hudpleieproduktene ikke får kommet ordentlig til huden din. Derfor kan huden bli kjedelig og tørr. Huden din kompenserer ved å produsere mer oljer som gir oljete hud.

På dette område så er kjemisk eksfoliering spesielt bra! Dette er fordi de dyprenser porene og forsikrer at de er frie for skitt og overflødige oljer.

Serumet BHA Blackhead Power Liquid fra COSRX er en spesialist på eksfoliering og inneholder BHA som eksfolierer og regulerer produksjon av overflødig talg.

Banila Co Clean It Zero Cleansing Balm Original 100 ml

Oppdag renhet med Clean It Zero Cleansing Balm Original fra Banila Co! Dette unike produktet renser effektivt bort urenheter, olje og makeup, uten å tørke ut huden din. Clean It Zero Cleansing Balm inneholder aktive botaniske ekstrakter som revitaliserer og gir næring til huden og etterlater den frisk og strålende.

Uten parabener og kunstige farger, gir den en dyp, men skånsom rens. Prøv Clean It Zero for en hudpleieopplevelse som forvandler din daglige rutine til et luksuriøst hudpleierituale.

Kr 247 (-17%)
Fuktighet til fet og oljete hud

Fuktighetskrem til oljete hud

Det viktigste tipset er en god fuktighetskrem til oljete hud! Jo mer huden er tørr, jo mer olje vil huden produsere. Hold deg til milde produkter som tilfører masse fuktighet.

Fuktighetskremen Oil-Free Ultra Moisturizing Lotion With Birch Sap fra COSRX passer ypperlig for sensitiv, fet og akneutsatt hud. Kremen er lett og trekker ordentlig inn i huden.

Vi har flere ansiktsmasker mot kviser som har evnen til å trekke ut oljer og urenheter som reduserer produksjonen av overflødige oljer i ansiktet. Bruk en gang i uken for å holde huden i sjakk.

Sørg for at huden din for nok fuktighet! På denne måten unngår du at huden din produserer overflødige oljer som vil gjøre huden din bare mer oljete i løpet av dagen. Slik hjelper du huden din å se balansert og fin ut gjennom dagen.

Fet og oljete hud: Ofte stilte spørsmål og svar (FAQ)

 1. Hva er årsakene til fet og oljete hud, og hvordan påvirker det hudens tilstand?

  Årsakene til fet og oljete hud inkluderer genetikk, hormonelle endringer, stress, dårlig kosthold og bruk av upassende hudpleieprodukter. Overproduksjon av talgkjertler fører til oljethet, og dette kan resultere i hudproblemer som kviser og hudormer.

 2. Hvordan kan man identifisere om man har fet og oljete hud, og hva er de vanlige symptomene?

  For å identifisere fet og oljete hud kan man se etter symptomer som en skinnende eller blank overflate, forstørrede porer, hyppig utbrudd av kviser eller hudormer og en fettete følelse på huden.

 3. Hvilke hudpleierutiner anbefales for å håndtere fet og oljete hud på en effektiv måte?

  Anbefalte hudpleierutiner for fet og oljete hud inkluderer daglig rengjøring med en mild renselotion eller skum, bruk av eksfolierende produkter for å fjerne døde hudceller, tonere for å balansere pH-verdien i huden, og påføring av oljefrie fuktighetskremer og solbeskyttelse.

 4. Hvilke ingredienser bør man se etter i hudpleieprodukter for fet og oljete hud?

  Ingredienser man bør se etter i hudpleieprodukter for fet og oljete hud inkluderer salisylsyre, benzoylperoksid, retinol, tea tree olje, leire eller kaolin og aloe vera. Disse ingrediensene bidrar til å kontrollere oljeproduksjonen, rense porene og redusere kviser.

 5. Hva er de beste rengjøringsmetodene for å kontrollere oljeproduksjonen i huden?

  De beste rengjøringsmetodene for å kontrollere oljeproduksjonen i huden inkluderer å bruke en mild renselotion eller skum, unngå overdreven skrubbing som kan irritere huden, og å rense huden to ganger om dagen (morgen og kveld).

 6. Hvilke fuktighetskremer anbefales for fet og oljete hud, og hvordan velger man riktig produkt?

  Lettvektige og oljefrie fuktighetskremer anbefales for fet og oljete hud. Produkter merket som “ikke-komedogene” er også gode valg. Når man velger en fuktighetskrem, bør man se etter ingredienser som hyaluronsyre og glyserin, som gir fuktighet uten å tilføre ekstra olje til huden.

 7. Hvilke spesifikke utfordringer står personer med fet og oljete hud overfor når de bruker sminke, og hvilke produkter bør de bruke?

  Personer med fet og oljete hud står overfor spesifikke utfordringer når de bruker sminke. Det anbefales å bruke oljefrie og ikke-komedogene produkter, som for eksempel mineralmakeup eller vannbasert foundation. Primer kan bidra til å kontrollere oljeproduksjonen og forlenge sminkens holdbarhet.

 8. Hvordan påvirker kostholdet fet og oljete hud, og hvilke matvarer bør man unngå eller inkludere i kostholdet?

  Kostholdet kan påvirke fet og oljete hud. Matvarer med høyt innhold av sukker, fet mat, meieriprodukter og bearbeidet mat kan øke oljeproduksjonen og forverre hudtilstanden. Det anbefales å inkludere matvarer som frukt, grønnsaker, helkorn og omega-3 fettsyrer i kostholdet.

 9. Hvilke naturlige remedier eller hjemmelagde behandlinger kan bidra til å redusere oljeproduksjonen i huden?

  Naturlige remedier eller hjemmelagde behandlinger som kan bidra til å redusere oljeproduksjonen i huden inkluderer bruk av tea tree olje, honning og yoghurtmasker, leiremasker og dampbehandlinger med urter som mynte eller kamille.

 10. Hvordan kan man kontrollere blankhet og glans i T-sonen på fet og oljete hud?

  For å kontrollere blankhet og glans i T-sonen på fet og oljete hud kan man bruke matterende produkter som matterende primere, blotting papers eller matterende pudder. Disse hjelper med å absorbere overflødig olje og redusere synligheten av glans.

 11. Hvilke solbeskyttelsesrutiner bør man følge for å beskytte fet og oljete hud mot skader fra solen?

  Det er viktig å beskytte fet og oljete hud mot skader fra solen. Man bør bruke oljefrie eller lettvektige solkremprodukter med bredspektret beskyttelse og en SPF på minst 30. Det anbefales også å bruke solkrem som er merket som “ikke-komedogen” for å unngå tilstopping av porene.

 12. Hva er de vanligste feilene man bør unngå når man tar vare på fet og oljete hud?

  Noen vanlige feil man bør unngå når man tar vare på fet og oljete hud inkluderer overvasking av huden, bruk av alkoholholdige produkter som kan tørke ut huden, og utelatelse av fuktighetskrem fordi man tror at det vil gjøre huden enda mer oljete. Det er viktig å finne en balanse og bruke riktige produkter tilpasset hudtypen.

 13. Hvordan kan hormonelle endringer påvirke fet og oljete hud, og hva kan man gjøre for å håndtere dette?

  Hormonelle endringer kan påvirke fet og oljete hud ved å øke talgproduksjonen. Dette kan føre til økt oljethet og hyppigere utbrudd av kviser. For å håndtere dette kan man opprettholde en sunn livsstil, inkludert et balansert kosthold og regelmessig mosjon. I tillegg kan det være lurt å konsultere en hudlege for å få råd om eventuelle medisinske behandlinger eller reseptbelagte produkter.

 14. Hvilke spesifikke produkter eller behandlinger kan bidra til å redusere forekomsten av kviser og hudormer på fet og oljete hud?

  Noen spesifikke produkter eller behandlinger som kan bidra til å redusere forekomsten av kviser og hudormer på fet og oljete hud inkluderer produkter med salisylsyre, benzoylperoksid eller retinoider. I tillegg kan regelmessig bruk av eksfolierende produkter og ansiktsmasker hjelpe med å rense porene og redusere utbrudd.

 15. Hvordan kan man oppnå en balansert og sunn hudtilstand til tross for fet og oljete hud?

  For å oppnå en balansert og sunn hudtilstand til tross for fet og oljete hud, er det viktig å følge en grundig hudpleierutine som inkluderer rensing, eksfoliering og fuktighet. Det er også viktig å unngå overvasking av huden, bruk av skadelige produkter og å opprettholde en sunn livsstil med riktig kosthold og tilstrekkelig søvn.

 16. Hvilke teknikker kan man bruke for å kontrollere overflødig olje i løpet av dagen, spesielt i T-sonen?

  For å kontrollere overflødig olje i løpet av dagen, spesielt i T-sonen, kan man bruke blotting papers eller matterende pudder for å absorbere oljen. Man kan også prøve å unngå å berøre ansiktet unødvendig og å bruke oljefrie produkter som ikke tetter porene.

 17. Hva er de mest innovative hudpleieproduktene eller behandlingene for fet og oljete hud?

  Det er stadig utvikling innen hudpleieprodukter og behandlinger for fet og oljete hud. Noen av de mest innovative produktene inkluderer oljekontrollerende ansiktsmasker, ultralydbehandlinger for å rense porene, og lysbaserte behandlinger som fototerapi for å redusere betennelse og kviser.

 18. Hvordan kan man tilpasse hudpleierutinene i løpet av dagen og natten for å takle fet og oljete hud på best mulig måte?

  For å tilpasse hudpleierutinene i løpet av dagen og natten for å takle fet og oljete hud på best mulig måte, kan man bruke lettere og oljefrie produkter om dagen, inkludert solbeskyttelse. Om natten kan man bruke produkter som hjelper med å kontrollere oljeproduksjonen og reparere huden, som for eksempel produkter med retinol eller salisylsyre.

 19. Hvilke spesifikke tips og triks har eksperter og hudpleiere for å håndtere fet og oljete hud effektivt?

  Noen spesifikke tips og triks for å håndtere fet og oljete hud effektivt inkluderer å holde huden ren uten å overvaske, unngå å berøre ansiktet unødvendig, bruke oljefrie produkter, eksfoliere regelmessig og opprettholde en sunn livsstil med balansert kosthold og mosjon.

 20. Hva er de nyeste trendene og oppdateringene innen forskning og behandling av fet og oljete hud?

  De nyeste trendene og oppdateringene innen forskning og behandling av fet og oljete hud inkluderer utvikling av mer skånsomme og effektive ingredienser, som for eksempel naturlige botaniske ekstrakter og prebiotika. Det forskes også på bruk av avanserte teknologier, som for eksempel bruk av kunstig intelligens i hudpleiebehandlinger for å tilpasse behandlingen etter individuelle behov.

Gratis frakt *

* over 750,-

Lynrask levering med sporing

Normal leveringstid er 1-4 arbeidsdager.

K-Beauty kvalitetsprodukter

Norsk nettbutikk med utvalgte produkter innen koreansk hudpleie.

Sikker og trygg handel

  0
  Din handlekurv
  Din handlekurv er tomTilbake til butikken
   Calculate Shipping
   Apply Coupon