Hudpleie for alle hudtyper

Hudpleie

SkinUp har testet og håndplukket favoritter innen hudpleie, skjønnhet og kroppspleie. Vi jobber hele tiden for å tilby spennende og innovative hudpleieprodukter som passer for din hudtype. Vi har spesialisert oss på koreansk hudpleie, men tilbyr også mange andre spennende kvalitetsprodukter innen hudpleie og skjønnhet generelt.

SkinUp Hudpleie Norsk nettbutikk SkinUp Hudpleie Norsk nettbutikk
Bilde av Cheyenne Doig

Hudpleieprodukter

Å finne produkter som matcher din hudtype er ikke like lett for alle. Noen har hud som krever spesielle produkter for å ikke ende opp med å gjøre det verre. Det er viktig å være oppmerksom på hvilke produkter du synes fungerer og hvilke huden din ikke tar godt til seg. Disse erfaringene vil hjelpe deg med å avgjøre hvilke produkter du bør benytte deg av.

Hos Skinup har vi valgt produkter som passer til de fleste, det er fordi våre koreanske hudpleieprodukter er laget for alle, dermed kan et produkt fungere bra på flere selv om de har ulike hudtyper. Likevel vil det å kjenne til hvilken hudtype du har være med på å gjøre din hudpleie enda bedre.

Videre kan du lese om de ulike hudtypene så du lettere kan velge hudpleieprodukter som passer best til deg.

Ved normal/-kombinasjonshud klarer huden på egen hånd i stor grad å regulere fukt og fettbalanse, samt god blodsirkulasjon. Derfor vil man ha en glatt og myk hud med en jevn overflate. For de fleste med denne hudtypen er ikke huden jevnt over normal, men har heller områder som er tørre eller oljete. Det er dette som kalles kombinasjonshud.

Du har kanskje hørt om T-sonen? Det er ofte i dette området at de med kombinert hud sliter med oljete hud – det er da snakk om haken, nesen og pannen. De vil da også kunne ha tørre kinn, grunnet mangel på fukt. Med kombinasjonshud vil man også i perioder får kviser og urenheter i huden.

God hudpleie består av gode valg

Det å ta vare på huden er ikke bare påføring av ulike produkter. Hudpleie er også riktig behandling av huden, og det betyr at man skåner den for ting som kan skade den. Røyking av sigaretter skader ikke bare lunger, men også huden.

En kan ikke se lungene, men huden er svært synlig. Kanskje burde kampanjene mot sigarettrøyk vise bilder av ansikter med ekstremt rynkete hud istedenfor sorte lunger? Det kunne kanskje skremt flere unge fra å plukke opp røyking.

Hudpleie som reduserer små linjer og rynker

Det finnes heldigvis hudpleieprodukter som kan både redusere linjene, men også forebygge at de forverres. Hudkrem som inneholder A-vitaminsyre, er bevist å gi gode effekter. Kremer med A-vitaminsyrer (retinoider) har vist gjennom forskning at det gjør to unike ting:

 1. Stimulerer til at hudlaget danner nye celler
 2. Reparerer det øvre hudlageret

Slike kremer er ikke vanlig i vanlig hudpleie, og kan kun fås fra lege på resept. Hvis dette ikke er et alternativ, så er det flere produkter innenfor hudpleie som fører en erstatning. Dette er produkter med A-vitamin som inneholder det noe mindre effektfulle stoffet retinol.

kbeauty-hudpleie.jpg

Hudpleie er viktig for frisk og sunn hud

Vi har også slik koreanerne har, et ønske om plettfri og glatt hud. Det gir en følelse av velvære og man føler seg yngre av utseende. Med god hudpleie kan man eldre med stil på en naturlig måte. Ønsker en ikke å gå til det skrittet at man tar kosmetiske behandlinger og operasjoner, kan man fremdeles sørge for å gjøre det en kan med hudpleie for å holde utseende så ungt som mulig.

Dette handler like mye om å ta godt vare på seg selv, som det å se ung ut. Huden er en viktig del av kroppen og bør ikke glemmes.

Kilde: Helsenorge.no – Hud og hår

Hudpleie: Ofte stilte spørsmål og svar

 1. Hva er grunnleggende hudpleierutine?

  En grunnleggende hudpleierutine består ofte av følgende steg: rens, toner, serum, øyekrem, fuktighetskrem, og solkrem. Rekkefølgen kan variere basert på produktene du bruker og din spesifikke hudtype.

 2. Hvorfor er det viktig med daglig hudpleie?

  Daglig hudpleie er viktig for å holde huden din sunn og hydrert. Det hjelper også å forebygge aldringstegn, akne og andre hudproblemer.

 3. Hva slags produkter bør jeg bruke for min hudtype?

  Dette avhenger av din spesifikke hudtype. For tørr hud kan rike fuktighetskremer og milde rensere være gode valg. For fet hud kan lette, ikke-komedogene produkter være bedre. For sensitiv hud, søk etter produkter som er fri for parfyme og andre irriterende stoffer.

 4. Hvordan kan jeg vite hva slags hudtype jeg har?

  En hudlege eller en hudpleiespesialist kan hjelpe deg å bestemme dette. Generelt, hvis huden din føles stram eller flassende, kan den være tørr. Hvis den er skinnende eller oljete, kan den være fet. Kombinert hud kan være fet i noen områder og tørr i andre.

 5. Hva er solkrem, og hvorfor er det viktig?

  Solkrem er et produkt som hjelper til med å beskytte huden din mot solens skadelige UV-stråler. Regelmessig bruk av solkrem kan bidra til å forebygge tidlig aldring og hudkreft.

 6. Hva er forskjellen mellom serum og fuktighetskrem?

  Serum er lette, høykonsentrerte produkter som er designet for å levere aktive ingredienser dypt inn i huden. Fuktighetskrem er tyngre og har som hovedmål å låse inn fuktighet i huden.

 7. Hvor ofte skal jeg eksfoliere huden min?

  Eksfoliering frekvens avhenger av din hudtype og sensitivitet. Generelt anbefales det å eksfoliere 1-2 ganger i uken. For svært sensitiv hud kan det være mindre.

 8. Hva er anti-aging produkter, og når skal jeg begynne å bruke dem?

  Anti-aging produkter er designet for å redusere eller forhindre tegn på aldring i huden, som rynker og aldersflekker. Når du begynner å bruke dem, avhenger av din hudtype og bekymringer, men mange begynner i midten av til slutten av 20-årene.

 9. Hvordan påvirker kostholdet mitt hudens helse?

  Et sunt kosthold rikt på frukt, grønnsaker, hele korn og magert protein kan bidra til å fremme sunn hud. Spesifikke næringsstoffer, som vitaminer A, C, D og E, samt omega-3 fettsyrer, er spesielt gunstige for hudens helse.

 10. Kan jeg bruke makeup hvis jeg har akne?

  Ja, du kan fortsatt bruke makeup hvis du har akne. Det er imidlertid viktig å velge oljefrie, ikke-komedogene produkter som ikke vil tette porene. Pass også på å rense makeupen grundig av hver kveld.

 11. Hvorfor er det viktig å fjerne makeup før jeg legger meg?

  Å sove med makeup kan føre til tette porer, som igjen kan føre til hudirritasjon og utbrudd. Det kan også føre til for tidlig aldring ved å tørke ut huden din og forhindre at den naturlig reparerer seg selv mens du sover.

 12. Hva er forskjellen mellom dagkrem og nattkrem?

  Dagkremer er ofte lettere og kan inneholde ingredienser som solkrem for å beskytte huden mot UV-stråling. Nattkremer er ofte tyngre og mer nærende, ettersom huden naturlig reparerer og regenererer seg mens du sover.

 13. Hvordan kan jeg redusere forekomsten av mørke sirkler under øynene mine?

  Det er mange potensielle årsaker til mørke sirkler, inkludert genetikk, aldring, allergier, og manglende søvn. Øyekremer som inneholder ingredienser som koffein, vitamin C, og retinol kan hjelpe til med å redusere deres utseende.

 14. Er det nødvendig å endre hudpleierutinen min basert på årstider?

  Ja, mange mennesker finner at deres hud endrer seg med årstidene. For eksempel, du kan oppleve tørrere hud om vinteren og fetere hud om sommeren. Du kan trenge å justere produktene du bruker og hvor ofte du bruker dem basert på disse endringene.

 15. Hvordan vet jeg om et hudpleieprodukt ikke passer for meg?

  Hvis du opplever rødhet, kløe, svie, eller andre tegn på irritasjon etter bruk av et produkt, kan det være et tegn på at produktet ikke passer for deg. I noen tilfeller kan du også oppleve utbrudd eller tørrhet.

 16. Hva er en hudpleierutine for anti-aging?

  En anti-aging hudpleierutine kan inneholde en mild rens, en toner, et serum med anti-aging ingredienser som retinol eller vitamin C, en øyekrem, en fuktighetskrem, og en solkrem med høy SPF.

 17. Hva er forskjellen mellom fysisk og kjemisk solkrem?

  Fysisk solkrem (også kjent som mineral solkrem) bruker mineraler som sinkoksid eller titandioksid for å reflektere UV-stråler fra huden. Kjemisk solkrem, på den annen side, inneholder organiske (karbon-baserte) forbindelser som absorberer UV-stråler og frigjør dem som varme.

 18. Hvordan kan jeg redusere porenes størrelse med hudpleie?

  Du kan ikke faktisk endre størrelsen på porene dine, men du kan bidra til å redusere deres utseende. Regelmessig rensing, eksfoliering, og bruk av produkter som inneholder retinol eller salisylsyre kan hjelpe.

 19. Er dyre hudpleieprodukter alltid bedre enn billige?

  Ikke nødvendigvis. Prisen på et produkt er ikke alltid en indikasjon på kvalitet eller effektivitet. Det som er viktig er ingrediensene i produktet og hvordan huden din reagerer på dem.

 20. Hvor lang tid tar det før jeg ser resultater fra min hudpleierutine?

  Dette kan variere mye avhengig av din hudtype, alder, og hvilke problemer du prøver å løse. Noen produkter kan gi resultater innen noen dager, mens andre kan ta flere uker eller måneder. Tålmodighet og konsistens er nøkkelen til effektiv hudpleie.

Gratis frakt

Alle ordre på mer enn kr. 750,- kvalifiserer til gratis frakt.

Lynrask levering med sporing

Normal leveringstid er 1-4 arbeidsdager.

K-Beauty kvalitetsprodukter

Norsk nettbutikk med utvalgte produkter innen koreansk hudpleie.

Sikker og trygg handel

VIPPS / MasterCard / Visa / Walley

© 2023 / ISHOP AS (Avd. Skinup.no) – Alle rettigheter.

Skinup betalingsalternativer

Skin Goals Kundeklubb

Bli medlem i dag og få 1000 BONUS Goals og 50 NOK i rabattkupong

Tjen bonuspoeng på alt du handler i tillegg til å motta personlige rabatter