Koreansk hudpleie | Norsk nettbutikk

GRATIS FRAKT OVER 750,-
Retinol Vitamin A

Retinol serum og krem – Hva er det egentlig?

Retinol, også kjent som Vitamin A1, har lenge vært hyllet som en mirakelingrediens innen anti-aging og hudpleie. Med sitt spekter av fordeler har det bevist seg å være en viktig komponent i mange hudpleieprodukter. La oss se nærmere på hva retinol er og hvorfor det er så gunstig.

Innholdsfortegnelse

Bestselgere

Hva er retinol?

Retinol er et derivat av vitamin A og er en kraftig antioksidant. Det har vist seg å ha mange fordeler når det gjelder hudpleie, som å redusere rynker og fine linjer, bekjempe uren hud og kviser og forbedre hudens tekstur og tone.

Som en antioksidant beskytter retinol huden mot skader fra frie radikaler, som er ustabile molekyler som kan skade huden og akselerere aldringsprosessen.

Retinol er et fettløselig vitamin, noe som betyr at det kan lagres i kroppen og frigjøres over tid.

Det finnes i en rekke produkter, inkludert retinol-kremer, lotions, serumer, og til og med orale kosttilskudd.

Vi kan varmt anbefale Retinol Intense Reactivating Serum fra Some By Mi.

Fordeler

 1. Anti-aldrende egenskaper: Retinol er mest kjent for sine anti-aldrende egenskaper. Det fungerer ved å stimulere produksjonen av nye hudceller og redusere produksjonen av melanin, pigmentet som gir huden farge. Dette resulterer i mindre synlige rynker, finere linjer og en generell forbedring i hudens tekstur og tone.
 2. Acne kontroll: Retinol kan også bidra til å kontrollere acne ved å regulere oljeproduksjonen og fremme cellefornyelsen. Dette forhindrer tilstopping av porene, en av hovedårsakene til acne-utbrudd.
 3. Pigmentering og ujevn hudtone: Retinol kan hjelpe med å redusere mørke flekker og ujevn hudtone ved å akselerere cellefornyelsen og redusere produksjonen av melanin.
 4. Øker kollagenproduksjonen: Ved å stimulere kollagenproduksjonen hjelper retinol til med å forbedre hudens elastisitet og styrke, noe som resulterer i en fyldigere, glattere hud.
 5. Hjelper med hudens hydrering: Selv om retinol kan virke tørt ved første bruk, bidrar det faktisk til å forbedre hudens hydrering over tid ved å forbedre hudens evne til å holde på fuktighet.

Hvordan bruke retinol i hudpleie?

Retinol kan være kraftig, og det er viktig å bruke det riktig for å unngå irritasjon. Begynn med en lav konsentrasjon og bruk den annenhver dag for å la huden din tilpasse seg.

Bruk alltid solkrem på dagtid, da retinol kan gjøre huden mer følsom for solskader. Hvis huden din blir for irritert, prøv å bruke produktet mindre ofte eller velg et produkt med en lavere konsentrasjon av retinol.

Retinol serum & Retinol krem - Fordeler og ulemper

Retinol i serum har blitt svært populært innen hudpleieindustrien, og det er spesielt anerkjent for sine anti-aldringsegenskaper. Serum med retinol er utviklet med en høy konsentrasjon av retinol, en form for vitamin A, som er kjent for sin evne til å fornye huden og forbedre dens generelle helse. La oss ta en nærmere titt på fordelene og ulempene med retinol serum.

Fordeler med retinol i serum og retinol i kremer:

 1. Forbedret hudstruktur og glød: Retinol i krem og serumform kan forbedre hudens struktur betydelig. Det fremmer cellefornyelse og øker kollagenproduksjonen, noe som kan gi huden en glattere og mer ungdommelig utseende. Dette serumet kan også gi huden din en naturlig glød ved å fjerne døde hudceller fra overflaten.

 2. Bekjemper aldringstegn: Retinol serum / krem er kjent for sin evne til å redusere synligheten av fine linjer og rynker. Det kan også bidra til å minske aldersflekker og hyperpigmentering, noe som resulterer i en jevnere hudtone.

 3. Behandler akne: Retinol i serum- og kremform kan være effektivt for å behandle akne. Det hjelper til med å regulere oljeproduksjonen og har betennelsesdempende egenskaper som kan redusere rødhet og betennelse forbundet med akne.

Ulemper:

 1. Hudirritasjon: En av de største ulempene med retinol krem- og serum er at det kan forårsake hudirritasjon, spesielt for de med sensitiv hud. Irritasjonen kan inkludere rødhet, tørrhet, flassing og en brennende følelse.

 2. Solømfintlighet: Retinol i kremer og serum kan gjøre huden mer følsom for solen, noe som øker risikoen for solbrenthet og hudskader. Det er derfor viktig å bruke solkrem daglig når du bruker produkter som inneholder retinol.

 3. Bruk under graviditet og amming: Retinol er ikke anbefalt for gravide eller ammende kvinner, da det kan potensielt forårsake skade på fosteret.

Ofte stilte spørsmål om Retinol

 1. Hvordan fungerer retinol?
  Retinol fungerer ved å akselerere cellefornyelsen, forbedre kollagenproduksjonen, og redusere produksjonen av melanin, pigmentet som gir huden farge.
 2. Kan alle bruke retinol?
  De fleste kan bruke retinol, men det anbefales å konsultere en hudpleiespesialist eller lege før du begynner å bruke det, spesielt hvis du har sensitiv hud eller en hudtilstand. Retinol kan gjøre huden mer følsom for sollys, så det er viktig å bruke solkrem når du bruker produkter med retinol.
 3. Når kan jeg begynne å bruke retinol?
  Det er ingen eksakt alder for når du kan begynne å bruke produkter med retinol, men mange hudpleieeksperter anbefaler å starte i midten til slutten av 20-årene, eller når du begynner å merke de første tegnene på aldring.
 4. Hvor ofte bør jeg bruke retinol?
  Du bør starte med å bruke retinol annenhver dag, eller enda sjeldnere, for å la huden din tilpasse seg. Når huden din har blitt vant til produktet, kan du gradvis begynne å bruke det oftere.
 5. Kan retinol tørke ut huden min?
  Ja, retinol kan virke tørt i begynnelsen. Men over tid kan det forbedre hudens evne til å holde på fuktighet, noe som resulterer i en bedre hydrert hud.
 6. Hvilke produkter inneholder retinol?
  Retinol finnes i mange hudpleieprodukter, inkludert kremer, lotions, og serumer. Det er også tilgjengelig som et oralt kosttilskudd.
 7. Kan jeg bruke retinol sammen med andre hudpleieprodukter?
  Ja, du kan kombinere retinol med de fleste andre hudpleieprodukter. Det er imidlertid viktig å unngå å bruke det sammen med andre potensielt irriterende ingredienser som for eksempel AHA- eller BHA-syrer.
 8. Hvilke bivirkninger kan man få av retinol?
  Noen vanlige bivirkninger av retinol inkluderer tørrhet, rødhet, peeling og solfølsomhet. Disse bivirkningene er vanligvis midlertidige og avtar etter hvert som huden tilpasser seg produktet.
 9. Hva skal jeg gjøre hvis huden min reagerer på retinol?
  Hvis huden din blir for irritert, prøv å bruke produktet mindre ofte eller velg et produkt med en lavere konsentrasjon av retinol. Det er også en god idé å konsultere en hudpleiespesialist eller lege hvis irritasjonen vedvarer.

Oppsummering

Retinol i serum og kremer er en kraftig ingrediens med en rekke fordeler for huden, fra anti-aging til kontroll av uren hud og kviser. Men som med alle hudpleieprodukter, er det viktig å bruke det riktig for å oppnå de beste resultatene. Med riktig bruk, kan retinol være en verdifull del av din hudpleierutine.

Gratis frakt *

* over 750,-

Lynrask levering med sporing

Normal leveringstid er 1-4 arbeidsdager.

K-Beauty kvalitetsprodukter

Norsk nettbutikk med utvalgte produkter innen koreansk hudpleie.

Sikker og trygg handel

 • Flott! Lagt i kurven.
1
Din handlekurv
Du er 505.70 kr fra å få GRATIS FRAKT!
SOME BY MI Retinol Intense Reactivating Serum
SOME BY MI Retinol Intense Reactivating Serum 30ml
Price: Opprinnelig pris var: 349.00 kr.Nåværende pris er: 244.30 kr.
- +
244.30 kr
  Calculate Shipping
  Fraktalternativer vil bli oppdatert på betalingssiden.
  Apply Coupon