Koreansk hudpleie | Norsk nettbutikk

GRATIS FRAKT OVER 750,-
Spennende hudpleie med naturlige ingredienser

Spennende hudpleie med naturlige ingredienser

I disse dager så kan man ikke snakke om hudpleie uten å komme inn på fenomenet «koreansk hudpleie». Og slår man sammen hudpleie med naturlige ingredienser, så er hudpleie fra Sør-Korea den absolutte vinneren.

Huden tas på alvor

Koreanere tar virkelig hudpleie på alvor. Det er ikke bare en del av personlig hygiene og kosmetiske ting til kroppen, men en viktig del av deres hverdag. Så alvorlig tas det at det faktisk er en del av deres kultur og tradisjoner.

På lik linje som skiturer i påskesolen og kvikklunsj og appelsin i hytteveggen er en del av oss nordmenn, er rutinene og produktene som benyttes i koreanernes hudpleie viktig for dem.

Mange krav til koreansk hudpleie

I Sør-Korea har koreanerne mange krav til produktene som inngår i hudpleierutinene. De vet hva de vil ha og på grunn av brukernes strenge krav, så presses produsentene til å være kontinuerlig innovative. Kravene som settes er for eksempel:

 • Lave priser
 • Naturlige ingredienser
 • Ingredienser som har spesifikke virkningsområder
 • Fravær av skadelige virkestoffer

Lave priser er merkbart når en ser på utvalget av produkter innenfor koreansk hudpleie og hårpleie. I vesten er man nesten vant med at ting skal koste. At jo bedre et produkt er, jo mer vil det koste. Sånn er det ikke med koreansk hudpleie. Der holder prisene seg jevnt lave, selv på de merkene som rangeres som de av best kvalitet.

Når det kommer til ingredienser, så hentes alle fra naturen. Og spesielt fra Koreas og Asias natur. Man har videreutviklet produkter som baseres på lokale planter og urter. Disse produktene videreutvikles fra gamle tradisjonelle remedier, som har vært brukt i kulturen som hudpleie i mange generasjoner.

fet-hud-oljete-behandling

Naturens ingredienser i koreansk hudpleie

Dr-Jart

Som nevnt så er bruken av naturlige ingredienser i koreansk hudpleie, en av årsakene til både populariteten og kvaliteten til disse produktene. De mest kjente og mest brukte naturlige ingrediensene er:

Disse ingrediensene er selve kjernen i koreansk hudpleie, men kanskje ganske ukjent for oss vestlige.

Gjennom sosiale medier og den økte tilgangen på koreansk hudpleie i Norge og resten av den vestlige verden, så begynner også vi å få øynene opp for naturlig koreansk hudpleie

Kjendisplanten Centella asiatica

Som naturlig ingrediens i hudpleie er Centella asiatica også kalt tigergress eller cica, vel verdt sin vekt i gull. En liten plante som nesten kan forveksles med urten koriander, vokser vilt og naturlig i Asia. Noen vil gå så langt som å si at dette er en av superingrediensene i koreansk hudpleie.

Tigergress har vært brukt som medisinplante i kinesisk medisin i århundrer. I tradisjonell kinesisk medisin har panten vært brukt mot mange ulike hudproblemer. Den har virkestoffer som hjelper med blant annet:

 • Sårheling
 • Antiinflammatoriske egenskaper
 • Beroligende på irritert hud
 • Reparerende egenskaper ved tørr og irritert hud
 • Plantens kjemiske sammensetning av madecassoside og asiaticoside gir økt produksjon av naturlig collagen
 • Forbedrer hudcellers elastisitet

Fra medisinplanter til hudpleie

Hudpleie dreier seg ikke om det samme som kosmetikk og sminke. Det ligger i ordet. Hudpleie skal forebygge, behandle og opprettholde en sunn hud.

Man bruker produkter, teknikker og rutiner for å opprettholde og forbedre hudens egne kvaliteter og egenskaper. Derfor er virkningsfulle planter og urter brukt i medisin, også særdeles velegnet innenfor hudpleie.

Hvis man ser på de medisinske egenskapene til Centella asiatica alias tigergress, så er det enkelt å trekke paralleller mellom hudpleie og medisinsk bruk. Planten har for eksempel vært flittig i bruk for å behandle hudlidelser som psoriasis og eksem.

Menneskekroppens største organ er huden. Psoriasis og eksem kan angripe alle deler av huden på kroppen. Noen får det mest i hodebunn, mens andre opplever verst utbrudd i ansikt eller for eksempel på armer og hender.

Tigergress med sine antiinflammatoriske egenskaper er en ypperlig ingrediens i hudpleieprodukter. Egenskapene hjelper med å både berolige og reparere tørr og irritert hud.

Naturlige ingredienser

Tigergress er nok navnet de fleste har hørt og bruker. Centella asiatica som navn virker mer ukjent. Uansett hvilket navn en kaller denne planten, så finner man den som ingrediens i for eksempel:

 • Kremer
 • Oljer
 • Serumer
 • Toner
 • Rensemidler

En finner blant annet produkter med både tigergress og C-vitamin. Begge ingrediensene stimulerer til økt produksjon av kroppens naturlige collage. Sammen utgjør disse to ingrediensene et super-samarbeid.

Bruker man produkter som har disse to ingrediensene eller kombinerer ingrediensene i to ulike produkter, så oppnås både en helende og en reparerende effekt av huden.

Merker innen koreansk hudpleie som har utviklet produkter spesielt med disse to naturlige ingrediensene, er for eksempel Purito og COSRX

Snegler og hudpleie?

Sneglesekret ekstrakt er faktisk noe som har vært brukt opp gjennom historien i ulike kulturer, som ingrediens i hudpleie.

De gamle grekerne og i det gamle Egypt var dette svært populært på grunn av flere årsaker. De fant da ut av det vi vet i dag, at dette er en av naturens mange super-ingredienser.

Blant egenskapene sneglesekret ekstrakt har, er cellefornyelse og cellehelende de to mest fremtredende egenskapene. Og hva ville vel hudpleie vært uten disse problemområdene.

Huden eldes og brytes ned kontinuerlig på grunn av naturlig aldring og ytre påvirkninger.

KBeauty-sneglesekret-920x615

Hva er egentlig sneglesekret ekstrakt?

En finner denne ingrediensen i en hel rekke ulike typer produkter.

Egenskapene er blant annet:

 • Cellefornyelse
 • Helende egenskaper
 • Lysnende egenskaper
 • Motvirker akne og uren hud
 • Anti-aging
 • Fuktighetsgivende

Når en ser listen over egenskaper, så er det ikke vanskelig å forstå populariteten til sneglesekret ekstrakt og de utallige bruksområdene.

Snail mucin ekstrakt inneholder store mengder av:

 • Proteiner
 • Peptider
 • Antioksidanter
 • Allantoin glycolic acid

Ekstrakt fra snegler høres vemmelig ut, men det er en av naturens mange naturlige vidundere for huden. Det er faktisk slimet snegler produserer for å holde de små kroppene fuktige. På 80-tallet i Chile så oppdaget arbeidere på sneglefarmer at hendene deres holdt seg usedvanlig godt. Etter en stund så de sammenhengen mellom kvaliteten på huden på hendene og arbeidet deres med sneglene. Deretter førte dette til at de produserte den aller første kremen som inneholdt sneglesekret ekstrakt.

Produkter med sneglesekret

Det er i koreansk hudpleie at vi finner det største utvalget og de beste produktene som inneholder sneglesekret. Enkelte koreanske hudpleie merker har hele serier med sneglesekret, og den kanskje mest kjente er merket COSRX med serien Advanced Snail.

Skal en være et stort og seriøst merke innen koreansk hudpleie i dag, så bør det føres produkter med denne ingrediensen. En ser at dette stemmer med merker som for eksempel COSRX, MISSHA, Beauty of Joseon og Petitfée.

Propolis

Propolis er en naturlig ingrediens som ofte forveksles med honning. Det brukes ofte sammen med honning, men er faktisk ikke direkte honning selv om det kommer fra det samme stedet.

Dette er en av de aller mest brukte ingrediensene i koreansk hudpleie, og kommer fra innsiden av veggene og taket i bikuben.

Med sin gummiaktige konsistens, har propolis mange svært gode egenskaper som benyttes innenfor hudpleie.

 • Anti-inflammatorisk
 • Anti-sopp
 • Antibakteriell
 • Full av antioksidanter

Disse egenskapene gjør propolis svært egnet i produkter ment for å behandle uren hud og akneproblematikk. I tillegg brukes det som ingrediens i hudpleie mot irritert hud og hud med utslett. Det beroliger huden og både behandler og forebygger.

Koreanske hudpleie merker som leverer gode produkter som baserer seg på denne ingrediensen, er blant annet COSRX og Benton.

Bjørk

Før vi tar for oss ingrediensen Birch sap (sevjen fra Bjørk), er det på sin plass å først forklare dette treets betydning for oss her i Norden. I norrøn mytologi sees dette treet i sammenheng med den norrøne gudinnen Frøya.

Som et legende tre og med Frøya som representant for blant annet kjærlighet, helse og fruktbarhet, er det ikke rart mennesker i hele verden har tatt bjørka til sitt hjerte. I naturmedisin har man tatt i bruk treets:

 • Blader
 • Sevjen
 • Never og bark

Bjørk har mange ulike egenskaper som har vært brukt både innvortes og utenpå kroppen. Selv i eldre tider i Norge ble bjørka brukt i hudpleie. Bjørk brukes for eksempel til å behandle:

 • Eksem og flass
 • Kløe
 • Håravfall
 • Psoriasis og utslett

Sevjen fra bjørk i koreansk hudpleie

Ekstrakten fra bjørkens sevje, er en av flere viktige ingredienser i koreansk hudpleie. Birch sap er full av næringsstoffer, proteiner, vitaminer og enzymer, disse er svært egnet for sensitiv og irritert hud. De koreanske merkene Neogen og COSRX, er blant flere merker som fører hudpleieserier med bjørk som ingrediens.

Denne ingrediensen beroliger huden og gir ekstra fuktighet. Disse to spesielle egenskapene gjør at hudkremer med Birch sap er ypperlig til bruk her i kalde Norden i vintermånedene. Påfører man disse produktene på ansiktet og hender i de kalde månedene, så hindrer en at huden tørker ut på grunn av kulden.

Sitrusfrukten Yuza

COSRX Refresh AHA BHA VITAMIN C Daily Cream
MISSHA Vita C Plus Spot Correcting & Firming Ampoule er en super anti-aging serum som inneholder 33% vitamin C

I Sør-Korea på øyen Jeju, finner man denne gule sitrusfrukten som vokser vilt. Dette er en favoritt blant koreanernes naturlige ingredienser, og denne frukten er stappfull av C-vitamin. Den har faktisk 3 ganger så mye C-vitamin som sitroner.

C-vitamin er en nøkkelingrediens fra naturens apotek når det kommer til koreansk hudpleie. Dette vitaminet er veldig viktig for hudens evne til å fornye celler og reparere cellestrukturen. Dette virker derfor direkte inn på rynker og fine linjer i ansiktet og andre steder hvor en har tynn hud. Andre ting som C-vitamin hjelper huden med er for eksempel:

Beskytter mot skadelige ytre påvirkninger som skadelige UV stråler

 • Påvirker cellefornyelse
 • Forbedrer produksjon av collagen
 • Hjelper mot å redusere pigmentflekker

Veldig mange merker tilbyr blant annet egne C-vitamin serum, essenser og solfaktor produkter. Av anerkjente koreanske merker kan man nevne Neogen, Missha og COSRX.

Bambus i hudpleie

I tillegg til bjørketreet, er bambus et yndet naturlig tilskudd i koreansk hudpleie.

En finner denne ingrediensen i enkelte akne produkter, men det er innenfor anti-aging at bambus er en kjendis.

I århundrer har kineserne brukt ekstrakter fra bambus og malt bambus i pudderform, i sin tradisjonelle medisin. Hovedbruken har vært mot irritert og aldrende hud.

Egenskapene innenfor anti-aging er ypperlig. I all hovedsak så fremskynder denne ingrediensen produksjon av collagen. Når huden aldres, så er det nettopp på grunn av manglende collagen. Huden mister sin elastisitet og blir slappere og tynnere. Bambus ekstrakt brukes mot blant annet:

 • Økt collagen produksjon
 • Gir økt fuktighet
 • Heler kviser og akne

Perler er mer enn bare smykker

Perler har lenge vært brukt i Korea til hudpleie, og ikke bare noen en pynter seg med. Fra perler lages det en ekstrakt, som deretter brukes til å lage blant annet ansiktsmasker og peelinger. Dette er en svært ettertraktet ingrediens på det koreanske markedet, og bruksområdene er for eksempel:

 • Bekjemper uren hud, kviser og akne
 • Reduserer porenes størrelse
 • Mineraler i perler bevarer hudens PH verdi og dermed settes aldringsfarten ned
 • Gir fasthet og fuktighet til huden

Ansiktsmasker og olje med perle ekstrakt er spesielt populære fordi de etterlater huden med et spesielt glødende utseende.

Lakrisrot er mer enn bare mat

Lakrisroten kommer fra planten glycyrrhiza glabra. I Japan har denne planten vært brukt i tradisjonell medisin, selv om vi i den vestlige verden ser på lakris som godteri.

En av de viktige egenskapene til lakrisrot er at den inneholder stoffer som gjør at ingredienser som inneholder vann og olje, blandes enklere sammen. Olje og vann har en tendens til å skilles, så dette er en svært nyttig egenskap.

Lakris i hudpleie

Pigmentflekker og andre flekker som oppstår på huden på grunn av aldring og ytre påvirkninger, kan forebygges ved hjelp av lakrisroten.

I tillegg til å forebygge pigmentflekker, så kan denne ingrediensen også redusere flekker en allerede har fått.

Ekstrakten fra lakrisrot inneholder planteflavonoider med antioksidant egenskaper.

Disse egenskapene beskytter mot for-tidlig aldring og stress påført huden fra blant annet skadelige UV stråler.

Den egenskapen som gjør at lakrisroten reduserer mørkere pigmentflekker, gjør den også til et sunt og bedre valg for de som ønsker å lysne huden på en naturlig måte.

Naturlig er nøkkelordet i koreansk hudpleie

I koreansk hudpleie er naturlige ingredienser et must, og man velger bort kjemiske tilsetningsstoffer. Målet med koreansk hudpleie er å tilføre næring, i tillegg til å hjelpe hudens celler i å fornye og reparere seg selv. Helt uten skadelige unaturlige stoffer.

Kilder og inspirasjon brukt i dette innlegget:

Gratis frakt *

* over 750,-

Lynrask levering med sporing

Normal leveringstid er 1-4 arbeidsdager.

K-Beauty kvalitetsprodukter

Norsk nettbutikk med utvalgte produkter innen koreansk hudpleie.

Sikker og trygg handel

  0
  Din handlekurv
  Din handlekurv er tomTilbake til butikken
   Calculate Shipping
   Apply Coupon
    Populært nå
    Populært nå